وضعیت اقتصادی کانادا رو به رشد است و دولت آن تمایل زیادی به جذب کارگران خارجی مهاجر به آن کشور دارد. همچنین جز معدود کشورهایی است که دست تجار را جهت جذب هر چه بهتر مهاجران برای دنبال کردن شغل و حرفه مورد علاقه خود باز گذاشته است. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری را در خصوص شرایط و همچنین هزینه های زندگی در کانادا به دست آورید پیشنهاد مشاورین موسسه ماهان دانش پارسه خواندن این مقاله به صورت کامل می باشد.
سازمان جهانی در رابطه با همکاری اقتصادی و توسعه بهتر زندگی (OECD)، کانادا را در بین بهترین مکان های زندگی در جهان قرار داده است. بر اساس یک سری تحقیقات کانادا در یک سری مسائل همانند مسکن، بهداشت و سلامتی و ایمنی افراد، و غیره در بین کشورهای برتر دنیا قرار گرفت. در این رتبه بندی 36 کشور گزارش شده اند که ترتیبی در اولویت بندی آنها لحاظ نشده است.
طبق آخرین آمار به دست آمده نرخ بیکاری ملی در آن کشرو 7.2 % است که بر این اساس، نرخ بیکاری برای جوانان 14.5 % می باشد که پیش بینی رشد اقتصادی در آن کشور در کوتاه مدت شده است. بر اساس گزارشات برجسته به دست آمده از OECD این مزایا برای زندگی در کانادا لحاظ شده است:
به طور متوسط درآمد سالیانه هر خانواده پس از کسر مالیات مبلغی حدود 28.194 دلار آمریکا می شود، که این مبلغ 5000 دلار بالاتر از مبلغ میانگین تعیین شده توسط OECD است. در نتیجه کشور کانادا در رتبه هفتم ثروت خانواده ها و نهم کسب درآمد جهانی است.
در رابطه با مسکن می توان گفت از هر 10 نفر کانادایی 9 نفر از مسکن خود راضی هستند. 99.8 % کانادایی ها در خانه ای با سرویس بهداشتی اختصاصی زندگی می کنند و تقریباً برای تمامی ساکنین یک خانه اتاق وجود دارد که در مورد امکانات اساسی مسکن، کانادا رتبه هشتم را دارد. از نظر میزان آلودگی و محیط زیست، آب و هوای کانادا بهتر از حد متوسط گزارش شده است و رتبه دوازدهم را از نظر آلودگی و رتبه چهاردهم را از نظر کیفیت آب دارد.
امید به زندگی در بدو تولد 81 سال است که یک سال بالاتر از میانگین تعیین شده توسط سازمان OECD است و می توان گفت 88 % کانادایی ها از سلامتی خوبی برخوردار هستند. هزینه های بهداشت و درمان این کشور 11.4 % از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد. از نظر بهداشتی در رتبه سوم و از نظر امید به زندگی در رتبه 17 جهانی قرار دارد.
تعادل کار و اقامت کانادا بدین گونه است که متوسط ساعت کار در یک سال 1702 ساعت می باشد که این میزان 74 ساعت کمتر از میانگین OECD است و در رابطه با این مزیت و رفاه عمومی در رتبه نهم جهانی قرار دارد. به طور کلی، کانادا در رتبه بیست و هفتم در زمینه امنیت شغلی، چهارم در مهارت دانشجویی، چهارم در شفافیت امور دولت و هشتم در رضایت عموم شهروندان آن از زندگی قرار دارد.
کانادا همواره جزو پرهزینه ترین مکان ها برای زندگی بوده است که در مقابل امکانات خوبی را نیز ارائه می دهد. البته ناگفته نماند که به طور کلی هزینه زندگی در کانادا نسبت به برخی از کشورهای توسعه یافته دیگر مانند انگلستان و ایالات متحده آمریکا بسیار کمتر است. همچنین هزینه زندگی در شهرهای متفاوت کانادا نیز می تواند متغیر باشد.
هزینه زندگی در کانادا
از هزینه های اصلی زندگی در کانادا هزینه مسکن می باشد که با توجه به شهر و مساحت انتخابی فرد این هزینه ها می توانند متفاوت باشند. چنانچه فرد قصد اجاره ملک مسکونی در کانادا را داشته باشد نیاز است که بسته به شهری که در آن ساکن است مبلغی حدود 2.500 – 450 دلار کانادا را در ماه پرداخت کند.
در مورد خرید ملک نیز می بایست در ابتدا حداقل 15 – 10 درصد از قیمت کل را به صورت یکجا بپردازید. هزینه خورد و خوراک، پوشاک، بیمه خدمات درمانی، سفر و تردد داخل شهر و خارج شهر و ملزومات دیگر مورد نیاز نیز نبایست نادیده گرفته شوند که در ادامه به طور تقریبی به ارائه مبالغی که فرد می بایست برای هر یک پرداخت کند پرداخته می شود.
هزینه مربوط به خدمات درمانی در کانادا چنانچه فردی دفترچه بیمه آن کشور را تهیه نکرده باشد می تواند بسیار بالا باشد. پس توصیه می شود به محض ورود به کشور کانادا به تهیه دفترچه خدمات درمانی اقدام کنید تا از مزایای خدمات درمانی آن کشور همانند شهروندان کانادایی بهره مند شوید. هر ساله نیاز است مبلغی حدود 600 دلار کانادا را برای تمدید دفترچه خود پرداخت نمائید.
البته به طور کلی هزینه های زندگی بسته به محل انتخابی فرد و تعداد افراد خانواده که قصد زندگی در آن کشور را دارند می تواند بسیار متفاوت و متغیر باشد. برای آگاهی از هر گونه جزئیاتی در این باره توصیه می شود قبل از هرگونه اقدامی به وب سایت مربوط به هر شهری از کانادا که قصد سفر بدانجا و اقامت در آن را دارید مراجعه کرده و از قیمت ها و هزینه های حدودی زندگی آگاهی یابید.
طبق آخرین آمار به دست آمده کانادا در رابطه با کار در این کشور، شرایط کار تعیین شده بدین صورت است. ساعات کار عادی کانادا 8 ساعت در روز و 40 ساعت در هفته می باشد و حداکثر زمان کار هفتگی 48 ساعت تعیین شده است. دولت کانادا سن بازنشستگی اجباری را در دسامبر 2011 حذف کرد تا از عزیمت بازنشستگان به آن کشور جلوگیری کند. در حال حاضر افراد مشغول به کار آن می توانند در 70 سالگی و یا حتی بیشتر بازنشسته شوند. بیشتر از 42 % از بازنشستگان کانادا، حقوق بازنشستگی عمومی آن کشور را دریافت می کنند.
قراردادهای کاری بر اساس قانون کار در کانادا با در نظر گرفتن حداقل معیارهای اشتغال، وضع می شوند؛ که از آن جمله می توان به حداقل دستمزد، مرخصی سالیانه، تعطیلات عمومی و غیره اشاره کرد. علاوه بر اینها، هر استان قانون کار خاص خود را دارد، که برای آگاهی از آنها می توان به وب سایت امور تجارت و کار هر شهر کانادا به طور جداگانه مراجعه کرد.
حداقل دستمزدها در هر استان متفاوت است. کمترین میزان دستمزد به استان ساسکا چوان (10.96 دلار کانادا به ازای هر ساعت کار)، و بالاترین آن به استان آنتاریو (14 دلار کانادا به ازای کار در هر ساعت) اختصاص داده شده است. اما بر اساس آخرین آمار به دست آمده، دستمزد ناخالص متوسط ماهیانه 4.071 دلار کانادا می باشد.
یکی از امتیازات کار در کانادا کمک های تأمین اجتماعی آن می باشد که توسط کارفرمایان پرداخت می شود. به طور مثال، در سال 2018 سهم کارفرمایان در بیمه اشتغال حدود 2.32 دلار کانادا بود، که در رابطه با بازنشستگی این مقدار به 4.95 % می رسید. سازمان های کارگری و اتحادیه های کارگری در کانادا بسیار قوی و ساختارمند هستند؛ به طوری که اتحادیه های کارگری طی چند سال گذشته غالباً با دولت و شرکت ها جهت احقاق حق کارگران درگیر بوده اند.
کانادا برای پایان دادن به اختلافات کارگری اغلب به تصویب قانون «بازگشت به کار» متوسل شده است که این قانون را برای حمایت از اقتصاد کانادا ضروری می داند. در حال حاضر، 22.9 % از کارگران کشور کانادا به صورت پاره وقت، 2.31 % به صورت تمام وقت، 30.2 % کارگران استخدام رسمی و دائم، و 8.25 % کارگران غیر رسمی با استخدام غیر دائم می باشد.
گزینه های زیادی در مورد اسکان و مسکن در کانادا وجود دارد از اجاره کوتاه مدت و انواع مختلف خانه و آپارتمان برای اجاره گرفته تا قراردادهای مربوط به اجاره، سپرده ها، هزینه های اجاره، اسناد مورد نیاز و غیره. اولین موردی که نیاز است بدانید این است که برای اجاره یا خرید ملک در کانادا روش های مختلفی وجود دارد، مانند: از طریق روزنامه های محلی، تابلوهای اعلانات، گروه های رسانه اجتماعی، یا حتی از تحقیق و پرس و جو از ساکنین محلی آن.
یکی از متداول ترین این روش ها، پیدا کردن خانه مورد نظر خود از طریق آنلاین می باشد، البته می بایست مراقب کلاهبرداران اینترنتی نیز باشید. یکی از بهترین گزینه های ممکن برای مهاجران، اجاره بلند مدت است، چرا که نه تنها تعهد دائمی وجود ندارد، بلکه بسیار ارزان تر از خرید ملک نیز می شود.
همچنین در نظر داشته باشید که تمامی خانه های قابل اجاره در کانادا مبله نیستند و چنانچه به دنبال خانه مبله می گردید، قبل از اخذ هرگونه قراردادی از این امر اطمینان حاصل کنید. برخی از صاحبخانه ها برای حیوان خانگی نیز هزینه ای اضافی اخذ می کنند. برای اجاره ملک در کانادا مدارکی همچون: فیش حقوقی مستأجر، پرینت گردش مالی و حساب وی و نامه هایی از صاحبخانه های پیشین فرد در تأیید وی مورد نیاز می باشد.
شرایط خرید و اجاره ملک در کانادا
همچنین خرید ملک در کانادا مزایا و معایب خاص خود را دارد که توصیه می شود قبل از هرگونه اقدامی با یک وکیل یا کارگزار وام مسکن یا کارشناس مالی و یا هر فرد خبره دیگری در این زمینه مشورت کنید. خرید واحد مسکونی در کانادا مزایای خاص خود را دارد، همچون اینکه صاحبخانه مالیات کمتری را پرداخت می کند. بدین صورت که می توان با خرید ملک هزینه های خاصی را از درآمد خود کسر کرد.
هزینه هایی همچون: بهره وام، مالیات بر مستغلات، بیمه، نگهداری از ملک، مدیریت ملک، صورتحساب های مرتبط و غیره. اما آن همچین معایب خاص خود را نیز دارد که مهم ترین آن مسئولیت پذیری یک صاحبخانه بودن را به عهده گرفتن است. از دیگر موارد این است که فروش ملک ممکن است دشوار و پر هزینه باشد. هنگام خرید ملک نیاز است حداقل 20 % از مبلغ کل را به صورت پیش پرداخت بپردازید که در مواردی ممکن است فرد نیاز به اخذ وام داشته باشد. پرداخت اقساط ماهیانه وام نیز ممکن است برای خریدار پر دردسر و پر هزینه باشد.
برخی از مزایای زندگی در کانادا به شرح زیر می باشند:
معایب زندگی در کانادا:
امیدواریم اطلاعات این مقاله توانسته باشد اطلاعات شما عزیزان را در خصوص کشور زیبای کانادا بیشتر کرده باشد، اگر سوالی در خصوص هزینه اقامت کانادا دارید می توانید با مشاورین موسسه ماهان دانش پارسه در ارتباط باشید.
7 دیدگاه ها
سلام وقتتون بخیر مرسی از مطالب کامل و مفیدتون خواستم بدونم آیا خرید ملک در کانادا منجر به اقامت دائم خواهد شد ؟
سلام برای گذروندن دوره ی کالج در رابطه با رشته ی مهندسی مکانیک آیا امکان کار مناسب هست ؟ در حین دوره اجازه کار داریم؟
سلام در حین تحصیل اجازه ی کار در هفته بصورت ۲۰ ساعت می باشد و از جهتی کانادا به دلیل فیلد اقتصادی مناسب آفر های کاری مناسبی را در اختیار افراد غیربومی قرار داده است.
سلام میشه لطفت بفرمایید شرایط تحصیل در مدارس کانادا چیه ؟ آیا نیاز به مدرک زبان فرانسوی هست؟
سلام برای مدارس نیاز به ارائه مدرک زبان نیست و توانایی مالی جهت پذیرش و دریافت ویزا ملاک می باشد
سلام من سالمه و آیلتس ۶ دارم اگر بخام برای کالج های فنی حرفه ای کانادا اقدام کنم شرایط به چه شکله و آیا باید مدارک تحصیلی بالا باشه حتما؟
سلام ارائه پذیرش بسته به مدارک و رزومه ی شما دارد و میزان آیلتس به گرایش شما مرتبط میشود و پذیرش بر اساس مدارک تحصیلی دیپلم به بالا ارائه میگردد