یکی از قوانین عجیب سیستم مهاجرت به فرانسه این است که به اتباع دیگر کشوها اجازه درخواست ویزای بازنشستگی را می دهد، که مدت زمان اعتبار این ویزا بلند مدت است. مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به فرانسه امکان پیر است، از مزایای این مهاجرت، این است که همسر فرد سرمایه گذار یا کارآفرین نیز می تواند از طریق ویزای همسرش وارد خاک کشور فرانسه شود اطلاعات تکمیلی را از مشاورین موسسه ماهان دانش پارسه بخواهید.
به طور کلی، فرانسه قبل از وضع قانون منع مهاجرت (در جولای سال 2006)، برای کارگران و افراد بدون مهارت (که برای دولت فرانسه به منزله باری اضافی بودند)، یک کشور مهاجر پذیر بود که به راحتی می شد برای ورود به آن اقدام کرد. بدین ترتیب، در حال حاضر طبق این قوانین ورود به فرانسه کمی سخت به نظر می رسد و بنا به تصمیم سفارت فرانسه اکثر ویزاها به راحتی رد صلاحیت می شوند با این حال، هنوز هم می توان با طی کردن یک سری رویه به آن کشور وارد شد.
«ویزای فرانسه» و «اقامت موقت در فرانسه» دو مقوله جدا از یکدیگر هستند. برای اقدام جهت مهاجرت به کشور فرانسه، داشتن اجازه ورود یا صدور ویزای بلند مدت ضروری می باشد. که این خود بدان معنا است تمامی کسانی که قصد رفتن به این کشور را دارند بایستی برای اخذ یکی از دو موارد فوق از طریق کنسولگری فرانسه در کشور خود اقدام نمایند. البته برای شهروندان برخی کشورهای خاص (مثل ایالت متحده آمریکا)، برای سفر به کشور فرانسه و ماندن در خاک آن کشور کمتر از 90 روز، نیازی به اخذ ویزای دائم نیست.
برای همان شهروندان آمریکایی نیز، همانند دیگر کشورها اگر که بخواهند بیشتر از 90 روز در آن کشور بمانند یا برای تحصیل اقدام کنند، اخذ ویزا یا اجازه ورود به کشور فرانسه الزامی است. علیرغم تمام این قوانین، در صورتی که کنسولگری یا سفارت فرانسه یک فرد را تأیید کند (این قانون به ویژه برای کسانی است که همسرشان شهروند فرانسه باشد)، فرد بدون نیاز به این پروسه سخت و مشکل و تنها با در دست داشتن کارت de séjour که برای وی صادر می شود، می تواند به آن کشور وارد شود.
این بدان معنا است که اکثریت کسانی که قصد مهاجرت به کشور فرانسه را دارند باید تقاضای خود را از طریق سفارت یا کنسولگری کشور فرانسه مطرح نمایند تا صلاحیت آنها برای اقامت در خاک فرانسه تأیید شود. فرانسه یکی از کشورهایی است که حمایت از کارگران را در صدر برنامه های خود قرار داده است. بنابراین، می توان اینچنین گفت که قانون مهاجرت کشور فرانسه، تنها برای نیروی کاری که اجازه کار در آن کشور را دارند آسان وضع شده است.
ویزاهای مورد نیاز برای اقامت در فرانسه، یک سری قوانین منطبق با اتحادیه اروپا برای ویزای کوتاه مدت (یا همان ویزای شینگن) وضع شده است، که به فرد دارنده ویزای شینگن اجازه تردد در کل اروپا را می دهد. این ویزا می تواند به دلایل متفاوتی همچون تجارت یا گردش و غیره صادر شود.
همچنین این ویزا می تواند چند منظوره باشد، که دارنده آن به ازای هر 6 ماه، تنها می تواند 3 ماه در کشورهای اتحادیه اروپا بماند. فرد دارنده این ویزا می تواند برای اقامت کوتاه مدت خود در کشور فرانسه آن را اخذ کند. ویزای دیگر، ویزایی بلند مدت است که به دارنده آن امکان ماندن در خاک کشور فرانسه بیش از 3 ماه را می دهد. این نوع ویزا با شرایطی خاص توسط سفارت فرانسه به فرد داده می شود.
یکی از قوانین عجیب سیستم مهاجرت فرانسه این است که به اتباع دیگر کشوها اجازه درخواست ویزای بازنشستگی را می دهد، که مدت زمان اعتبار این ویزا بلند مدت است. همچنین برای تمامی کسانی که به صورت مهمان، کارمند یا کارگر، دانشجو، خانوادگی (به خصوص برای کسانی که همسرشان شهروند کشور فرانسه است) و مواردی اینچنین اقدام می کنند نیز، اخذ ویزای بلند مدت مورد نیاز است.
کشور فرانسه برای کسانی که قصد تحصیل در آن کشور را داشته باشند شرایط خاص خود را دارد که برخی از آنها به شرح زیر می باشند:
مهاجرت به فرانسه از طریق تحصیل
نکته مهم: با وضع یک سری قوانین خاص همچون سن و عملکرد فرد متقاضی در سال اول تحصیلی، برای وی لحاظ می شود، دانشجو بایستی قوانین و رویه های وضع شده کشور فرانسه مربوط به خود را رعایت کرده و به آنها کاملاً احترام بگذارید. شرط اخذ ویزای تحصیلی:
هزینه اخذ ویزای تحصیلی برای کشورهای CEF (بنین، بورکینافاسو، بوروندی، کامرون، کنگو، ساحل عاج، جیبوتی، گابن، کومور، ماداگاسکار، موریس، موریتانی، مالی، جمهوری دموکراتیک کنگو، سنگال، توگو، گینه، چین، کره جنوبی، هند، اندونزی، ژاپن، سنگاپور، تایوان، ویتنام): 50 یورو و برای دیگر کشورها 99 یورو می باشد. این هزینه مقدار ثابت اعلام شده می باشد که بنا به نیاز به برخی مدارک دیگر، ممکن است متغیر باشد. برخی مواردی که دانشجو بایستی اطلاعات کافی از انها داشته باشد به شرح ذیل است:
مراحلی که فرد متقاضی برای اخذ ویزای تحصیلی بایستی طی کند شامل:
برای تمامی مقاطع تحصیل در فرانسه بایستی هزینه پرداخت کرد، این هزینه و شهریه ها از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت می باشند اما یک مبلغ کلی، هزینه ای کمتر از 100 تا بیش از 10.000 یورو در سال را شامل می شود. شایان ذکر است که برای برخی از خدمات خاص نیز دانشجو باید مبلغی مازاد را پرداخت نماید، فرد متقاضی از ابتدا بایستی به فکر محل اقامت خود باشد و اطلاعات خود در آن زمینه را نیز تکمیل نماید و چه محل اقامت دائمی را پیدا کند چه موقت، بایستی اطلاعات و آدرس دقیق و کامل خود را به دولت کشور فرانسه اعلام کند.
به دانشجویان دیگر کشورها (جز دانشجویان فرانسوی) اجازه کار تا سقف 964 ساعت داده می شود که این مدت زمان معادل 60% ساعت کار عادی در فرانسه می باشد. که البته برای دانشجویان بین المللی کشور الجزایر این مدت زمان تا 50% ساعت معمول کاری می باشد. کار پاره وقت تمامی خرج و مخارج زندگی دانشجو را تأمین نمی کند؛ و به این کار تنها می توان به صورت شغل دوم نگاه کرد. هزینه دستمزد کاری در فرانسه برای دانشجویان بسیار کم (یعنی حداقل حقوق بین المللی) در نظر گرفته شده است.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری بدین معنا است که فرد مقداری از سرمایه خود را در اقتصاد کشور دیگر خرج می کند به این امید که اقامت دائم آن کشور را اخذ نماید در سرمایه گذاری فرد بایستی بتواند به اقتصاد آن کشور کمک کند. البته مهاجرت از طریق سرمایه گذاری برای هر کشور نیز قواعد خاص خود را دارد.
کسی که درخواست مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به کشور فرانسه را دارد بایستی سرمایه اولیه قابل توجهی در چارچوب روش های قانونی داشته باشد و نیز از شرایط کاری و استانداردهای بالای زندگی نیز برخوردار باشد. هزینه های زندگی با توجه به مستقر شدن در منطقه های مختلف، متفاوت است. در کل می توان چنین گفت که مستقر شدن در فرانسه نیازمند سرمایه اولیه حائز اهمیتی می باشد که در صورت وجود چنین آیتمی، بقیه رویه به راحتی پیش می رود.
در حقیقت اقدام برای ورود به کشور فرانسه، از طریق سرمایه گذاری بهترین روش می باشد که در آن فرد به راحتی می تواند ویزای دوم خود را نیز به دست آورد. با در دست داشتن ویزای فرانسه، فرد مورد نظر از تمامی مزایا و امتیازات حق شهروندی فرانسه همانند خود فرانسویان برخوردار می شود؛ و نیز از تمامی حق شهروندی ساکنین اتحادیه اروپا نیز برخوردار خواهد شد.
فرد متقاضی می تواند به راحتی و از طریق یکی از بانک های بین المللی، سرمایه خود را برای کار مد نظر خود به یکی از بانک های فرانسه انتقال دهد. عنوان پاسپورتی که از این طریق برای فرد صادر می شود « پاسپورت اجازه اقامت استعداد» نامیده می شود که با نام دیگر «ویزای سرمایه گذاری کسب و کار» نیز شناخته می شود.
مهاجرت به فرانسه از طریق سرمایه گذاری
نکته حائز اهمیت دیگر این است که فرد سرمایه گذار در صورتی که بخواهد در کشور فرانسه کارآفرینی کند بایستی حداقل سرمایه ای به مبلغ 300.000 یورو را برای شروع کار خود وارد بخش سرمایه گذاری آن کشور کند. ویزای سرمایه گذاری برای شهروندان کل کشورهای دنیا، از مزایای یکسانی برخوردار است؛ چرا که به نوعی ویزای تخصصی شناخته می شود. نکته مهم دیگر این است که برای اقدام جهت درخواست این ویزا، فرد متقاضی بایستی حداقل 10% از سرمایه شرکت یا خدمات ارائه دهنده خود را مالک باشد.
دیگر مزیتی که ویزای مهاجرتی سرمایه گذاری فرانسه دارد این است که همسر فرد سرمایه گذار یا کارآفرین نیز می تواند از طریق ویزای همسرش وارد خاک کشور فرانسه شده و در آن کشور مشغول به کار شود. مزیتی که اغلب ویزاهای سرمایه گذاری دیگر کشورها از آن برخوردار نیستند. برای دریافت ویزای سرمایه گذاری، فرد متقاضی بایستی مدارک زیر را به سفارت فرانسه در کشور خود ارائه دهد:
اگرچه ویزای سرمایه گذاری فرانسه، پاسپورت فرد متقاضی را همانند حق شهروندی بلغاری سریع صادر نمی کند، اما می توان این تضمین را دریافت کرد که فرد متقاضی ویزای سرمایه گذاری فرانسه به راحتی می تواند حق شهروندی خود را به دست آورد.
همچنین فرد درخواست دهنده بایستی حقوق وضع شده دولت فرانسه را به طور کامل رعایت کرده و هیچگونه سوء پیشینه ای نیز نداشته باشد. در میان اتحادیه اروپا، فرانسه یکی از بهترین کشورها برای سرمایه گذاری می باشد، اگرچه هزینه زندگی در این کشور ارزان نیست، اما می توان گفت در بین کشورهای اروپایی یکی از بهترین کشورها است.
به طور کلی، شهروندان اتحادیه اروپا می توانند به راحتی در کشور فرانسه مشغول به کار شوند. شهروندان غیر اروپایی برای کار در فرانسه بایستی پروسه زیر را دنبال کنند:
برای شهروندان غیر اروپایی یافتن شغل مناسب در کشور فرانسه بسیار مشکل است، و دلیل آن بسیار ساده است و می توان چنین گفت که این بدان دلیل است که نرخ تورم بیکاری کشور فرانسه بسیار بالاست و در حالی که خود شهروندان فرانسوی از بیکاری رنج می برند، نمی توان پست یک شغل را به یک فرد بیگانه داد.
فرانسه با عضویت در اتحادیه اروپا یک بند اصلی را به قانون ملی خود اضافه کرد، بدین شرح که: دولت فرانسه موظف است اولویت اشتغال یابی را ابتدا برای شهروندان فرانسوی خود و بعد برای شهروندان دیگر کشورهای اتحادیه و در آخر برای ساکنین کل دنیا لحاظ کند. برای مثال یک شهروند آمریکایی برای مشغول به کار شدن در کشور فرانسه، بایستی با یک رزومه کاری بسیار خوب و به عبارت ساده تر دست پر به کشور فرانسه بیاید تا بتواند از کل درخواست کنندگان اتحادیه اروپا پیشی بگیرد.
همچنین دریافت ویزای کاری فرانسه نیز بسیار مشکل است. اگر فرد متقاضی بتواند یک موقعیت شغلی در کشور فرانسه را به دست آورد، شرکت مزبور موظف است نامه ای را برای درخواست اجازه کار آن فرد طی 22 روز صادر کند. به عبارتی دیگر، شرکت مورد نظر قبل از استخدام فرد متقاضی، بایستی برای اجازه کار آن فرد نامه ای را به سفارت فرانسه بفرستد، که چون پیش نیاز کسب آن جایگاه شغلی، اجازه کار می باشد، این رویه غیر ممکن به نظر می رسد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که برای اخذ اجازه کار یا ویزای کاری دو روش کلی وجود دارد:
جدای از موارد بالا که ذکر شد، به طور کلی برای دریافت اجازه کار کشور فرانسه دو روش وجود دارد، از طریق ویزای دانشجویی: چنانچه فرد متقاضی از یکی از دانشگاه های فرانسه پذیرش گرفته باشد و بتواند اثبات کند که از پس خرج و مخارج و هزینه های تحصیل خود بر نمی آید، دانشگاه انتخابی فرد، به وی کمک می کند تا ویزای تحصیلی اش را اخذ نماید.
یا به عبارتی دیگر، برای دریافت اجازه زندگی فرد طی تحصیل در فرانسه، می توان از طریق ویزای دانشجویی برای اخذ اجازه کار موقت نیز اقدام کرد که دانشجو طبق آن این حق را دارد در هفته در ساعاتی محدود مشغول به کار شود. یکی از مشاغل معمول و عادی برای دانشجویان کار کردن در حرفه مرتبط با رشته تحصیلی شان می باشد.
مهاجرت به فرانسه از طریق کار
از طریق ازدواج با یک شهروند فرانسوی: در حالتی دیگر، ازدواج با یک شهروند فرانسوی می تواند سرعت اخذ ویزای کاری فرد را بسیار راحت کند؛ اما در آن حالت هم فرد نیاز به اخذ کارت اقامت دائم و اجازه کار را دارد. به عبارتی ساده تر، ازدواج با یک شهروند فرانسوی شما را سریع و اتوماتیک وار تبدیل به یک شهروند فرانسوی نمی کند. در کل، فرد می تواند در فرانسه شغلی را پیدا کند که از دستمزد بسیار پائینی نسبت به دستمزد روز و عرف تعیین شده اداره کار فرانسه برخوردار شود، اما این امر نیز بسیار مشکل و بدیهی تر آنکه غیر قانونی به نظر می رسد.
قوانین وضع شده ازدواج فرانسه برای فرانسویان و غیر فرانسویان یکسان است. بدین صورت که زوجین بایستی:
مدارک اصلی و کلی که فرد برای ازدواج در فرانسه بایستی ارائه دهد به شرح ذیل می باشند:
اتباع خارجی که ساکنین اصلی کشور فرانسه نیستند، هنوز هم می توانند در یکی از مستعمرات فرانسوی ازدواج کنند. مستعمراتی همچون:
تقاضانامه بایستی به شهردار وقت محلی طی حداقل یک ماه و 10 روز قبل از تاریخ ازدواج تحویل داده شود. مسئول محلی ثبت نام، بایستی کل مدارک قانونی را تایید کند که زن و شوهر همه شرایط مورد نظر را دارند و وی از سفارت رسمی دولت فرانسه وقت مصاحبه اجباری قبل از ازدواج را برای فرد متقاضی می گیرد که آن فرد بایستی در تاریخ و زمان اعلام شده برای مصاحبه حضور به هم رساند.
طبق قانون وضع شده کشور فرانسه، ازدواج در آن کشور بایستی در سالن شهر صورت گیرد، و پس از آن در صورت تمایل طرفین از طریق مراسم مذهبی در کلیسا ادامه یابد. یکی دیگر از جزئیات برای ازدواج در فرانسه، برنامه ریزی جشن آن می باشد. کلاً سازماندهی جشن عروسی در خارج از کشور کمی مشکل و دردسر ساز است.
برای این مورد می توان از دفاتر تدارک بیننده این مراسم با کارمندان دو زبانه کمک گرفت که کلیه مراسم را از ابتدا تا انتها با یک برنامه ریزی عالی برای شما انجام می دهند. مشاورین موسسه ماهان داش پارسه آماده ارائه پاسخ به تمام سوالات شما عزیزان در راستای مهاجرت هستند.
8 دیدگاه ها
آیا مدارک دانشگاه آزاد اسلامی ایران ، دانشگاه پیام نور و یا دانشگاه غیر انتفاعی جهت ادامه تحصیل در دانشگاه های فرانسه مورد قبول هستند ؟
سلام ملاک پذیرش در دانشگاه های فرانسه داشتن سطح زبان منطبق با مقطع درخواستی شما می باشد و اکثر دانشگاه های ایران را مورد قبول قرار داده است.
آیا بعد از فارغ التحصیلی و اتمام تحصیلات امکان دریافت کشور فرانسه وجود دارد ؟
سلام بله .جهت دریافت اقامت در فرانسه بایستی به مدت ۳ تا ۵ سال در این کشور حضور داشته باشید (تحصیلی و یا کاری)
کیفیت آموزش زبان در آفریقای جنوبی چگونه است ؟
سلام از آن جهت که افریقای جنوبی جزو مستمرهای اروپا بوده سطح آموزش زبان انگلیسی و گرید آموزشی بسیار مطلوبی دارد.
سلام
اولین قدم واسه مهاجرت تحصیلی چیه؟
سلام بستگی به کشور مورد نظر شما دارد.